Deze site is bijgewerkt op: 11-07-2016

NIEUWTJES                                          

 

 

Liedjes 1e H.Communie 2016

Als u op onderstaande regels klikt  hoort u de Communieliedjes.

Glo Glo Glo Gloria

 

Muuskesstjil 

 

Welkom Allemaal

 

 

Spijkers en Schroeven

 

 


 

 

Binnenkort krijgt onze school een nieuwe site. Tot die tijd wordt alleen de fotopagina nog bijgewerkt. Alle informatie krijgen de ouders via het ouderportal ISY.

Schoolgids 2015-2016

De nieuwe schoolgids 2015-2016 kunt u vinden onder tabblad schoolgids. Om te downloaden aub op logo adobe pdf  klikken. 

 


 

Meldcode huiselijk geweld:

De wet meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling is per 1 juli 2013 in werking getreden.

Het doel van deze meldcode is dat sneller en adequater wordt ingegrepen bij vermoedens van huiselijk geweld en kindermishandeling, zodat het geweld stopt. Met de verplichting om te werken met een meldcode weten organisaties en professionals welke stappen zij moeten zetten als zij geweld signaleren.

SPOLT heeft de interne vertrouwenspersonen geschoold in deze taak.

Voor meer informatie over de meldcode en de procedure klik hier:
MELDCODE HUISELIJK GEWELD


 


 

B.S. DE KWIR WINT KINJER-OLS   

 

 

 

 

Fotoreportage inhuldiging in Neer

 

  


Generale repetitie Kinjer-OLS op 24 juni 2013

Dinsdag 25 juni neemt groep 7a en 7b deel aan het Kinjer-OLS in Stramproy. Op maandagmiddag is de generale repetitie. Vanaf 14.30u vertrekt de schoolschutterij via het fietspad naar de Engelmanstraat-Hoogstraat-Kwir-Hoogstraat-Engelmanstraat en dan weer terug naar school. Bij bakkerij Nijssen en de Spar houdt de schutterij halt en laat dan de yell horen. Wij zouden het fijn vinden als u de schutters komt aanmoedigen!

Hieronder het programma van dinsdag 25 juni

 

Programma kinjer-OLS

 

 


 

 

 

 

 

Communicanten 2013

Als u op onderstaande link klikt ziet u de Communicanten van 2013

 

Communicanten 2013

 

 


 

Teksten liedjes musical Showbizz

Klik op de volgende regel voor de teksten

 

Teksten Liedjes SHOWBIZZ

 


 

Fotoalbum Koningsspelen Neer

 

 

Klik op onderstaande regel om de foto's van de Koningsspelen te bekijken. 

 

Fotoalbum koningsspelen

 

Wij kijken terug op zeer geslaagde koningsspelen. Heel veel dank aan KVW Neer en de diverse sportverenigingen die deze koningsspelen mee hebben georganiseerd. Het was grandioos! De weergoden waren ons ook nog gunstig gezind; in tegenstelling tot vele plekken in Nederland. Ook dank aan Wiel aan de Boom en Jo Wagemans die mooie foto's maakten van deze spelen.

 

 


 
Koningsspelen b.s. de Kwir Neer

 

Klik op deze regel voor programma

 

Op vrijdag 26 april wordt het lesprogramma op onze school vervangen door een sport- en spelprogramma. De kinderen van groep 1-2  mogen die dag ook meedoen aan deze koningsspelen.

Deze koningsspelen worden in samenwerking met een aantal verenigingen in Neer opgezet. Wij hebben een programma voor de groepen 1-3 en een programma voor de groepen 4-8

Het toverwoord voor deze landelijke koningsspelen is  “SAMEN”te zijn.

Het is dan ook heel mooi en uniek  dat de sportverenigingen  van Neer hier SAMEN een hele mooie dag van  maken voor de kinderen van b.s. de Kwir. De hele gemeenschap Neer is zo betrokken bij deze koningsspelen!!

 

Wij beginnen  om 8.30u met een gezamenlijk koningsontbijt voor de hele school!

 

8:30u Gezond en feestelijk Koningsontbijt op school

9:30u Landelijke, gezamenlijke aftrap met het Koninklijk paar (live op tv en radio)

Daarna beginnen de koningsspelen: Voor groep 1-3  in en rond de school; Einde 13.00u

voor de groepen 4-8 rondom sportvelden op het Ligteveld.  Start 1e ronde 10.15u  einde 14.30u

 

 De kinderen gaan die dag tussen de middag NIET naar huis. Geef de kinderen van groep 4-8  aub een eenvoudige lunchpakket mee 

 


 

LIEDJES MUSICAL SHOWBIZZ

 

Als je op een van  de onderstaande regels klikt hoor je het liedje.

 

IEDEREEN WIL BEROEMD ZIJN

 

I LOVE MYSELF

 

POESJE OP HET DAK

 

COMPONEREN IS EEN FLUITJE

   

DOE MAAR GEWOON

 

DE MALLE DIEVEN

 

DE HELE DAG

 

I LOVE MYSELF (herhaling)

 

JIJ BENT DE BESTE

 

 


 

 

Communieliedjes 2013   

Als je op een van  de onderstaande regels klikt hoor je het liedje.

   

 

   Muuskesstjil 

 

   Welkom Allemaal

 

   Liedje in mijn Hart

 

   Samen Spelen samen delen

 

 


BEDANKT- BEDANKT- BEDANKT

 

 
VASTENACTIE "HEITJE VOOR EEN KARWEITJE"
De jaarlijkse vastenactie heeft dit jaar een mooi bedrag van  € 1956,05 opgebracht. De kinderen hebben  niet alle huizen kunnen bezoeken; wilt u toch ons project steunen dan kunt u uw bijdrage overmaken op rekeningnr. 1357 26 999 ovv Passor project.


Passor

 Foto's Carnaval op site!!

 De foto's van de kinjerboerebroelof van vrijdag 8 februari vindt u onder foto's activiteiten -> maand februari onder de album: fotoreportage boerebroelof.
De foto's van de carnavalsviering groep 1-4 met als thema : "Heksen en tovenaars" vindt u  onder foto's activiteiten -> maand februari -> album "Heksen en tovenaars 2013.

Wiel aan den Boom maakte van allebei de gelegenheid de foto's. Waarvoor onze dank!


 

Fotoreportage project Slodderwolven op site!

 

Onder foto's activiteiten, onder de maand februari staat de foto reportage van het Ku en Cu project Slodderwolven dat in groep 3 en 4 heeft plaatsgevonden.

 


 

 

Fotoreportage kinjerboerbroedspaar op site!

 

Onder foto's activiteiten, onder de maand februari staat de foto reportage die Dhr. Wiel aan den Boom bij de Friedesse molen gemaakt heeft.

 


Het Kinjerboerebroedspaar 2013  is bekend:

Britt Driessen: Britt Van Gerrie van Wiel van Kasteels Piet oet Horst en Nel van Grad oet ’t Henneke en Van Petra van Lam van Huubke de Belleman oet Stokkum (B) en Irene van Dolfke Willems oet Zolder.
&
Siep Theelen:
Siep Van Sjaen van Ben van Sjaen en Elly van Ben van Sjaen en van Lucie van Tjeu van Leuve Handrie en Luus van Zeegers Tjeu.

Getuuge zeen:
Kyra van den Beuken
: Van Twan van Cor van Puine Graat en Mie van Neerkus Handrie en van Lea van Toos van Sjang en Greet van Schaeke vanne Waog en Chris van Miekes-Handrie en Miekes-Marie van ‘t Stroatje'.

&

Juup Kuijpers: Van Frank van Jan van Leuve Handrie en van Anja van Bart van Kuep oet ut Veldj

 

 

 

 

 

 

 


 Bedankt!!

 

 

 

 

De lichtjestocht van woensdag 19 december 2012 was een groot succes. Wij hadden geluk met het weer; alle dagen van de week  slecht weer behalve de woensdag. Op de routeformulieren is het aantal personen per gezin genoteerd dat meeliep. Wij hebben deze aantallen bij elkaar opgeteld en wij komen dan tot een deelnemersaantal van 791 !!!  Fantastisch. Waarschijnlijk hebben er nog meer mensen meegelopen omdat niet iedereen  een routekaart heeft afgehaald.

Van alle kanten  hebben wij  heel leuke en goede reacties gekregen. Natuurlijk is een aantal zaken nog te verbeteren. Wij nemen alle opmerkingen mee voor een volgende keer. Wij hebben voor de kerstactiviteiten normaal een cyclus van 4 jaar; ieder jaar een andere activiteit. Zo’n herdertjes-of lichtjestocht komt dus normaal eenmaal in de vier jaar aan de beurt  In 2004 en 2008 hebben wij dit in de vroege morgenuren gedaan. Dit jaar voor het eerst ‘s avonds en in gezinsverband. Dit is dus goed in de smaak gevallen. Wij krijgen nu al verzoeken om dit komend jaar ook te doen.

 Dankzij de vele hulp van (groot)ouders en buurtbewoners is deze lichtjestocht tot een groot succes geworden.. Wij willen allen hiervoor hartelijk. danken.

Er staan nog materialen op school (staantafels,schalen waar wafels in gebracht zijn). U kunt deze dagelijks ophalen tussen 8-16.30u.

Op de routekaart stond ook een drietal opdrachten voor onderweg.  Er zijn 53 kaarten met de goede oplossingen ingeleverd.

Uit de goede oplossingen hebben wij drie prijswinnaars getrokken:

1.Fam. Geraets (Kim en Ria)

2.Fam. v. Kessel

3.Fam Sonntag

Zij kunnen tijdens de schooluren (uitgezonderd woensdag) hun prijs afhalen op school (melden bij juffr. Marjo)

 

 


 

Foto's Kerstviering op site

De foto's van de lichtjestocht staan op de site. Via fotos activiteiten kunt u bij de maand december twee mapjes vinden; Lichtjestocht en Lichtjestochtportret. Dank aan de mensen die de foto's gemaakt hebben: Wiel aan den Boom; Harie Geraets, Pauline Suilen en Marjo Verhaeg. Wij krijgen heel leuke reacties op de lichtjestocht.

 

 


 

 

Groepsfoto's zijn bijgewerkt

Via basisschool de Kwir -> groepen kunt u de groepsfoto's van 2012-2013 bekijken.

 


 

 Lichtjestocht

Op woensdag 19 december 2012 vindt de lichtjestocht plaats. Vanaf 18.00u kan men in gezinsverband vanaf de speelplaats starten. De tocht gaat via Kwirpad-Engelmanstraat-Hammermolen-Bypass-Rohrstraat-Eiland-Friedesse Molen-Bergerstraat-Engelmanstraat-Parochiekerk-Kerkplein-Steeg-Hoogstraat-Kwir- via Kwirbrug weer terug naar school. Op verschillende plaatsen is er een stop waar activiteiten plaatsvinden. Muziekplein zorgt voor levende muziek op de diverse halteplaatsen. Om 20.30u vindt een feestelijke afsluiting plaats op de speelplaats van de school. De speelplaats is aangekleed in kerstsfeer. Hebt u nog kerstspullen (b.v. buitenverlichting kraampjes of behangtafels)) te leen om de speelplaats aan te kleden, neem dan contact op met de school (info@dekwir.nl) Ook hebben wij nog hulp nodig voor het bakken van wafels


 

Nieuwe fotoalbums:

Onder: foto's activiteiten ( maand november) vindt u weer nieuwe fotoalbums van activiteiten.

 


 

Fotoalbums van het  onderwijsontbijt en de afsluiting van het muziekproject met Music Home vindt u onder foto's activiteiten bij de maand oktober en de maand november.


 

MusiConnect project door Music Home met 
80 kinderen van Basisschool De Kwir in Neer

 

 

80 Kinderen van de groepen 4 en 5 van Basisschool “De Kwir” uit Neer hebben met docenten van ECI Cultuurfabriek en van Basisschool De Kwir acht lessen lang enthousiast en hard gewerkt aan een schitterende presentatie waarin ze laten zien wat ze al kunnen op muzikaal gebied. Muziek maken met je eigen lichaam, zingen, boomwhackers en nog veel meer!  

 

Het doel van dit project is kinderen te enthousiasmeren voor het samen maken van muziek in elke mogelijke vorm. Vervolgens kunnen de kinderen ook buiten school muziek maken in Music Home. Want of je nou gitaar, piano, saxofoon wilt spelen of wilt drummen, bij Music Home is iedereen welkom!  

 

De samenwerking tussen de ECI Cultuurfabriek Roermond, Basisschool De Kwir en Music Home Neer zorgt voor een uniek muziekproject dat helemaal bij deze tijd past. Ouders kunnen samen met hun kind op een afgeschermde community op Facebook bekijken wat er in de lessen allemaal voorbij komt aan materiaal, extra beeldmateriaal bekijken, de liedjes uit de les thuis meezingen en met elkaar praten over de muzieklessen. Op deze manier worden ouders op een leuke, unieke en laagdrempelige manier betrokken bij deze muzikale ontdekkingsreis. Ouders doen mee, thuis of tijdens de lessen op school. 

 

De MusiConnect eindpresentatie vindt plaats op zondag 4 november van 11:00 uur tot 12:30 uur in gemeenschapshuis “In d’n Haammaeker’ in Neer. Iedereen is welkom. De toegang gratis.

 

Music Home zal dan de deuren openen en iedereen laten zien hoe het samen maken van muziek als hobby wordt gestimuleerd bij jongeren tot 18 jaar.

 

Voor meer informatie: www.muziekplein.eu.

 

 


 

Rabo award gala: 4e plaats Cradle to cradle project

Afgelopen vrijdag behaalde het project cradle to cradle van onze Ouderraad een mooie 4e plaats op de Rabo award gala avond en kreeg zo 7.500 euro om dit project vorm te geven.

Allereerst feliciteren wij de ouderraad met dit behaalde resultaat  en danken wij hun voor grote  inzet..

Ook willen wij ouders, grootouders en alle andere mensen die ons project gesteund hebben heel hartelijk danken!

Het was fijn om mee te maken hoeveel mensen betrokken zijn bij de school.

Bedankt!

 

 


 

Foto albums activiteiten

Via tabblad basisschool de Kwir en dan naar foto's activiteiten vindt u bij de betreffende maand de link naar de bijgewerkte foto albums.

 


 

Rabo Award gala avond

De leden van de RAbobank hebben een uitnodiging ontvangen om de RAbo award gala avond van  26 oktober 2012 bij te wonen. Op deze avond wordt bepaald wie de RABO Award 2012 wint. De aanwezige leden mogen via een stemming de winnaar bepalen. Wij verzoeken de leden om met zoveel mogelijk mensen aanwezig te zijn en dan te stemmen op het milieuproject "Cradle to cradle" van de ouderraad van b.s de Kwir. Dus geef u aub op voor deze avond!

 


 

Rabo Award

Project cradle to cradle door naar finaleronde!

Mede dankzij uw stem is het project van de ouderraad genomineerd voor de Rabo Award 2012.

Bedankt!

De leden van Rabobank Maas en Leudal hebben massaal gebruik gemaakt van hun ledeninvloed en hebben samen 2.293 stemmen uitgebracht.

  De vijf definitief genomineerde projecten zijn:


 

 

 Het Rabobank Maas en Leudal Award-Gala 


Op vrijdag 26 oktober 2012 laten de leden hun stem weer horen tijdens het Rabobank Maas en Leudal Award-Gala. Zij bepalen daarmee welk project er met welk geldbedrag naar huis gaat 

 

Locatie: Engelmanstraat -de Kwir 
25 September  2012 vanaf 13.30 tot 15.00
Op dinsdagmiddag 25 september vindt de tweejaarlijkse sponsorloop plaats. Alle kinderen van de school lopen rondjes rondom de Kwirloop. Ouders, buren sponsoren de kinderen. De opbrengst van de sponsorloop wordt dit jaar besteed aan extra schoolmateriaal. U bent van harte welkom om de kinderen te komen aanmoedigen. Wij starten om 13.30u en stoppen om 15.00u. Groep 1 en 2 starten om 13.30u

 

 


 

Uitreiking prijs Intratuin

Via onderstaande link kunt u korte informatie vinden over de pijsuitreiking van Intratuin die op vrijdag 14 september op school plaatsvond. De foto's van deze prijsuitreiking vindt u onder foto's activiteiten onder de maand september.

Klik op onderstaande regel:

Prijsuitreiking Schooltuintje

 


 

Rabo Award 2012

Nu stemmen op CRADLE TO CRADLE MILIEUPROJECT van ouderraad b.s. de Kwir

 

Vanaf maandag 10 september 2012 kunnen leden van de Rabobank Maas en Leudal hun stem uitbrengen op een van de genomineerde projecten van RABO AWARD 2012.

 

Het project van de ouderraad  van onze school is een van de genomineerde projecten.

 

Hieronder vindt u enkele links met informatie over het project van onze school  en informatie over de manier van stemmen.
Wilt u familie en bekenden vragen om ons project te steunen en hun stem aan ons project te geven .
Bij voorbaat dank!

Informatie over project de Kwir

 

Informatie over manier van stemmen

 


 

Brengen en halen van de kinderen via het Kloosterpad!
Alleen ouders die in het bezit zijn van een pasje (ouders KDV kinderen)mogen de kinderen met de auto via het Kloosterpad halen en brengen. Binnenkort worden er weer controles hierop gehouden door de BOA van de gemeente. Geef dit ook door aan opa's en oma's die de kinderen brengen. Overtreders riskeren een boete van minimaal 50 euro!!

 


 

Doorgeven wijziging mailadres
Omdat nagenoeg alle informatie naar de ouders via de mail gaat, verzoeken wij u om wijzigingen in mailadres meteen door te geven naar info@dekwir.nl  Als wij uw juiste mailadres hebben, krijgt u alle actuele informatie. Raadpleeg ook regelmatig de agenda op deze site. Hier staan alle belangrijke data op. 

 


 

Rabo Award 2012

CRADLE TO CRADLE MILIEUPROJECT van ouderraad b.s. de Kwir te Neer genomineerd

Om de kinderen en ouders te stimuleren in milieubewustheid, duurzaamheid, recycling, gezond eten etc. wil de Ouderraad (samen met het team) de volgende zaken op b.s. de Kwir realiseren: aanbrengen regentonnen ,compostvaten, afvalbakken bv. in vorm van een appel of peer; schooltuintjes voorzien van leuke picknickset die ook als werktafel gebruikt kan worden. Duidelijke  verwijzingen (met kindvriendelijke  pictogrammen) naar schooltuintjes fietsenstalling, onder- en bovenbouw e.d.  Aanschaf leermaterialen (software; projecten, boeken) om kinderen nog meer bewust te maken van het nut van hergebruiken grondstoffen. Mede om invoering “Gruitendagen”  tot een succes te maken.


Binnenkort kunnen leden van de Rabobank stemmen om dit project tot een van de winnaars te maken.

  

 


 

Jury beoordeelt schoolschutterij op Kinjer-OLS

De schoolschutterij wordt op de schutterswei uitvoerig beoordeeld door een professionele jury.

Via onderstande link ziet u filmpje met een gedeelte van de jurering

Jurering schoolschutterij

 


 

Bijwerken foto albums

Een aantal foto albums staat inmiddels op de site. De komende dagen volgen er nog meer.

 


 

Schoolkamp b.s. de Kwir 2012

 


Groep 8 van basisschool de Kwir uit Neer is weer op kamp geweest in Kessel-Eik, ons kampadres sinds een aantal jaren.   Jammer, het zit er al weer op! Maar het was geweldig!!

Dit dankzij de kinderen die als een echte groep samen hun laatste basisschool activiteit hebben gevierd. Maar vooral ook door heel veel hulp van heel veel mensen en sponsors!

Iedereen die ons heeft geholpen, op welke manier dan ook, willen wij op deze manier heel hartelijk hiervoor bedanken…
DANK U WEL!!

 


 

 

Schoolgids 2012-2013  op site

De  nieuwe schoolgids vindt u onder tabblad basisschool de Kwir en dan onder tabblad schoolgids. U kunt de schoolgids hier ook downloaden (in pdf formaat)


B.s. de Kwir presenteert zich voor jury op Kinjer-OLS in Ellikom

 

 

Klik op onderstaande regel.

De Kwir op Kinjer-OLS in Ellikom

 


 

B.s. de Kwir 2e op kinjer-OLS in Ellikom

Als u op onderstaande regel klikt, ziet u een kort filmpje van de presentatie van de schoolschutterij voor de hoofdtribune op het kinjer-OLS in Ellikom

 B.s de Kwir 2e op Kinjer-OLS in Ellikom (B)


 

LEERLINGEN GROEP 7A EN 7B GAAN NAAR HET KINJER-OLS IN ELLIKOM

Dinsdag 26 juni vindt in Ellikom het Kinjer-OLS plaats. Dankzij de hulp van vele ouders ziet de schoolschutterij er weer piekfijn uit. Vrijdag 22 juni was de generale repetitie. De schutterij trok door enkele straten van Neer, Wij wensen de kinderen heel veel succes en hopen dat  ze het Ummeke mee naar Neer brengen!

 

Kinjer-OLS 2012

 


 

Groepsfoto's aangepast

De groepsfoto's zijn vernieuwd.. Ga naar basisschool de Kwir en dan naar Groepen 


 

Maandagmiddag 21 mei 2012 ontdekten wij dat waarschijnlijk in het afgelopen weekend het gehele lood van de daken van de school is gestolen. Dieven hebben blijkbaar kans gezien over de afrastering te klimmen om vervolgens op een ruwe manier de loden dakranden los te snijden. Hier en daar liggen nog restanten lood op het dak. Over een paar honderd meter is het lood verwijderd. Als iemand de afgelopen dagen iets verdachts gezien heeft dat met deze diefstal te maken kan hebben; horen wij dit graag.  (info@dekwir.nl) Wij hebben inmiddels aangifte gedaan bij de politie.

 

 

 

 

 

beschadigd dak

 

 

 

 


 

Communieliedjes 2012

Als je op onderstaande link klikt hoor je het communieliedje.

 

Gloria

 

Ik hou van Bloemen

 

Muuskesstjil

 

Welkom Allemaal

 


 

Communicanten 2012
Via onderstaande link kunt u een foto van de kinderen van groep 4a en 4b bekijken die op zondag 3 juni a.s. hun 1e H.Communie ontvangen.

 

COMMUNICANTEN 2012 

 


Project "Dichter bij elkaar"
Groep 5 en 6 hebben onlangs het project Dichter bij elkaar afgesloten. Doelstelling was om de kinderen bewust te maken hoe het leven van hun (groot)ouders verschilt van hun leven. De leerlingen van groep 6a maakten een excursie naar de grootouders van Ellis en Juul Tobben. Ellis en Sjuul maakten er een mooie spreekbeurt over.
Via onderstaande link kunt u deze spreekbeurt bekijken:

 

 
SPREEKBEURT DICHTER BIJ ELKAAR

 


VERKEERSEXAMEN GROEP 7 

 

Op donderdag 19  en vrijdag 20 april namen de leerlingen van groep 7a en 7b aan het theoretisch en praktisch verkeersexamen. Alle 31 kinderen slaagden en kregen een mooi diploma uitgereikt!

 Verkeersexamen2012


 

 

 

 

De vastenactie "Een heitje voor een karweitje" van b.s. de Kwir was weer een groot succes.

Op zaterdag 31 maart verrichtten de kinderen van de school hun karweitje bij buren, opa of oma. Het geld gaat rechtstreeks naar het Passorproject in India ,zonder tussenpersonen of andere instanties. Met de opbrengst proberen wij de kinderen in die regio een mens waardiger bestaan te geven. Nu moeten nog heel veel kinderen in de steenfabrieken werken. En dat vele uren per dag en in de hete zon..

In totaal brachten de kinderen € 2518,68!! Bij elkaar!!!

Geweldig !!

Bedankt allemaal!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

De link naar de fotoalbums werken weer

 

 

 Het fotoprogramma Picasa waarin de fotoalbums opgeslagen zijn; wijzigt regelmatig haar instellingen waardoor de linken ook veranderd moeten worden. Dit is vaak lastig. Dankzij de hulp van Sandra Geraedts-Boonen werkt nu weer alles.

 

 


 

Foto Kinjerboerebroedspaar 2013

 

 

Brede School De Hoepel

Kloosterpad 14-18

6086 AK Neer

 

De Kwir

0475-591414

Fax

0475-570274

Pollewop

0475-600733

Sjanulke

0475-600733

E-mail

info@dekwir.nl